Schoolsportvereniging

De Globetrotter is sinds 2005 een Lekker Fit!-school. Wat houdt dit in? Alle leerlingen krijgen twee keer per week een gymles aangeboden van 60 minuten, veel sport/ spel en buiten spelen. Ook gezond eten krijgt extra aandacht en onze leerlingen kunnen voedingsadvies van onze schooldiëtiste krijgen. Lekker fitte kinderen zitten goed in hun vel én leren beter!

Naast de reguliere gymlessen worden er sportieve activiteiten buiten school georganiseerd.

De leerlingen hebben de keuze om mee te doen aan alle Deelgemeentelijke en Stedelijke toernooien binnen Rotterdam. Met als hoogtepunt The Final, het Rotterdams scholenkampioenschap in Ahoy.

Sinds 2005 is er de mogelijkheid om lid te worden van schoolsportvereniging Katendrecht. Dit concept is ontwikkeld, omdat er in de omgeving van Katendrecht geen sportverenigingen aanwezig waren. Verenigingen leveren trainers die training geven in de wijk, kinderen worden lid van de vereniging en kunnen structureel sporten.

Ook dit jaar staan er weer allerlei sporttoernooien op de kalender. In de sporthoek en via de Lekker Fit docenten kunt u meer informatie krijgen. De Stedelijke toernooien zijn sportgericht en worden na het kampioenschap van de stad, landelijk. Deelgemeentelijke toernooien zijn voorronden voor de Final in Ahoy in juni van ieder schooljaar.

De winnaars uit de wijk Feijenoord nemen het dan op tegen alle winnaars van andere deelgemeenten.

Belangrijk is dat u uw kind opgeeft als hij/zij hieraan wil deelnemen. De toernooien zijn op woensdagmiddag en blijven op hetzelfde tijdstip als de afgelopen jaren: van 13:30 uur t/m 16:30 uur.

Mocht uw kind deelnemen dan haalt meester Brady of meester Vanya hem/haar eerder uit de klas en krijgt hij/zij toestemming van de directie om deel te nemen. De uren die hij/zij mist worden ingehaald tijdens de gymles. Omdat het toernooi onder schooltijd valt, doen wij dringend een verzoek op de ouders om te helpen bij het vervoer en/of in de begeleiding.

Mini Finals groep 5 t/m 8
Unihockey/handbal/atletiek/voetbal en groepsspel, iedereen doet mee = sportdag!

Final Ahoy een donderdag in juni - groep 5 t/m 8
Leerlingen moeten zich plaatsen in de voorronden om op de Final in de finales deel te nemen, rondom de finales zijn er sportactiviteiten te doen voor de leerlingen die zich niet hebben geplaatst!) Opgeven via de link van de desbetreffende sport is verplicht!

Sportactiviteiten:
De sportactiviteiten zullen aangekondigd worden in de sporthoek/klasbord. Opgeven om te komen kijken, helpen, e.d. kan via de link die bij de activiteit komt te staan.

Koningsspelen
Ieder jaar worden voor alle groepen sport en spel activiteiten georganiseerd door de Lekker Fit docenten.

Lekker Fitweek
Tijdens deze week worden de meer bijzondere sporten in de aandacht gezet. Er zullen voor groep 1 t/m 8 verschillende workshops worden georganiseerd.

Schoolsportvereniging
In het schooljaar 2006-2007 zijn wij begonnen op Katendrecht met de Schoolsportvereniging. Dit is een project ontwikkeld door Sportsupport. De opzet kwam er, omdat er geen sportverenigingen in de wijk Feijenoord aanwezig waren en weinig kinderen lid waren van een reguliere sportvereniging. Sportverenigingen leveren nu trainers zodat de kinderen goede trainingen krijgen maar in de buurt i.p.v. op de vereniging. Daarnaast worden kinderen echt lid van de desbetreffende sportvereniging. We hebben de vereniging naar de wijk gehaald. In samenwerking met de scholen uit deze wijk; De Globetrotter Katendrecht en De Schalm. Inmiddels zijn er ook veel kinderen uit de wijk lid, die op een andere school zitten dan de Globetrotter Katendrecht.

Mocht u nog vragen hebben, kunt u altijd contact opnemen met de coördinator/LekkerFit docent Vanya Vermuyten.Facebook
LinkedIn