Globetrotter excellente school!!

Globetrotter excellente school!!

Woensdag 26 januari 2022

Met trots kunnen wij u vertellen dat wij  24 januari van het ministerie van onderwijs voor de tweede keer het predicaat Excellente school hebben mogen ontvangen voor de periode 2021/2022 t/m 2024/2025! Het excellentieprofiel van onze school is ‘excellent in onderwijsaanpak – eigenaarschap bij leerlingen’.

Het predicaat Excellente school is een predicaat voor scholen met bijzondere kwaliteiten en voor scholen die uitblinken in een specifiek excellentieprofiel. Het belangrijkste doel van Excellente scholen is kwaliteit zichtbaar maken en overdragen.

Op de website www.excellentescholen.nl vindt u een overzicht van alle scholen die vandaag dit predicaat hebben ontvangen.

Vorige schooljaar hebben wij de aanvraag gedaan. De procedure heeft wat langer geduurd in verband met de lockdowns, maar gelukkig heeft de jury ons in oktober fysiek kunnen bezoeken. Speciale dank aan alle teamleden, kinderen en ouders die in het hele traject en tijdens het bezoek van de jury hebben laten zien wie wij zijn en wat wij doen.

In het juryrapport staat o.a. het volgende: “De jury is onder de indruk van hoe het eigenaarschap van de leerlingen wordt vormgegeven met het eigen leren via leerdoelen en weggetjes, de samenwerking met ouders en de autonomie van de leraren van de Globetrotter. Deze aanpak zou als voorbeeld kunnen dienen voor andere scholen.”

Vanmiddag vieren wij dit met de kinderen in de klassen met kinderchampagne en iets lekkers. Indien de groep nu niet op school kan zijn door quarantaine of thuisonderwijs, doen zij dit uiteraard zodra ze weer op school zijn!

De wethouder van onderwijs Rotterdam, Said Kasmi, bezoekt ons vandaag om het team te feliciteren en de minister van onderwijs Dennis Wiering, heeft dit vanochtend online gedaan.


Terug

Maashavenkade 225

3072 ES Rotterdam

010-4842437

info@nullglobetrotterkatendrecht.nl