Nieuwbouw Globetrotter

Vrijdag 3 juni 2022

Vorig schooljaar heeft de gemeente Rotterdam een noodlocatie (’t Schip) geplaatst omdat wij ‘uit ons jasje groeien’. Tegelijkertijd is er gestart met het bedenken van de plannen voor nieuwbouw bij de hoofdlocatie aan de Maashavenkade.

De gemeente heeft het voorlopig ontwerp voor gebouw ‘de Scharnier’ 23 mei jl. gepresenteerd tijdens een informatieavond voor de buurtbewoners. Daarnaast is er een informatiebijeenkomst geweest voor de leden van onze medezeggenschapsraad (MR).

De uitbreiding van de school alleen bleek Stedenbouwkundig niet wenselijk. Daarom zijn er diverse studies gedaan naar de mogelijkheden voor een combinatie van een uitbreiding van de school met woningen, een kinderdagverblijf/BSO en een horecagelegenheid.

De uitbreiding is gepland op het grasveld direct naast onze school aan de Maashavenkade. Het is een initiatief van architect Kraaijvanger en stadsontwikkelaar New Industry Development. Zij vormen samen met Heijmans Vastgoed het ontwikkelteam.

Tijdens de informatieavond hebben buurtbewoners input kunnen leveren voor deze plannen die meegenomen wordt door het ontwikkelteam.

Wij houden u op de hoogte van de nieuwbouwplannen!


Terug

Maashavenkade 225

3072 ES Rotterdam

010-4842437

info@nullglobetrotterkatendrecht.nl