Studiedag

Dinsdag 22 november 2022

Wij hebben deze week een prettige en interessante studiedag met het team gehad. Daarin zijn twee onderwerpen aan bod gekomen. In de ochtend oriënteerden wij ons op een traject voor scholen gericht op positieve psychologie, veerkracht en welbevinden. Hieruit bleek dat we als team interesse hebben in dit onderwerp en vooral in de positieve effecten die het op het leren en ontwikkelen van onze leerlingen zou kunnen hebben.

De organisatie ‘Leer en Veerkracht’ biedt een complete heleschoolbenadering veerkracht en welbevinden. Zij vertalen bewezen inzichten uit zowel de reguliere als de positieve psychologie naar de onderwijspraktijk en trainen schoolpersoneel.

Het team bepaalt later in het jaar of zij deze ontwikkeling willen opnemen in het nieuwe vierjarenschoolplan om de sociaal emotionele ontwikkeling en veerkracht van de kinderen te versterken.

De middag hebben we besteed aan het informatie over en oefenen met feedback- en feedforwardgesprekken met leerlingen en collega’s onder leiding van Elena Carmona.


Terug

Maashavenkade 225

3072 ES Rotterdam

010-4842437

info@nullglobetrotterkatendrecht.nl