Gym, Zwemmen en Schoolsportvereniging

Gym

De Globetrotter Katendrecht is een Lekker Fit-school en vindt gezonde voeding en beweging belangrijk. Daarom hebben de kinderen 2x 60 minuten per week bewegingsonderwijs.
De gymnastieklessen worden door sportdocenten gegeven. Zij houden de sportieve prestaties en motorische ontwikkelingen bij in een Lekker Fit Rapport. Ook organiseren zij sportevenementen in en rond de school.

Kleuters krijgen elke dag beweging, in het speellokaal beneden of buiten.
Tijdens de gymles dragen de kinderen een sportbroekje en een apart T-shirt (geen hemdje/topje). Ook moeten de kinderen sportschoenen aan, speciaal voor binnen. Bij buitenactiviteiten dragen de kinderen (groep 3 t/m 8) buitensportschoenen en makkelijk zittende kleding (trainingspak).

Zwemmen

De kinderen uit groep 5 en 6 zonder diploma kunnen op maandag van 14:00 tot 14:30 uur zwemmen als naschoolse activiteit. Hierbij is begeleiding vanuit school aanwezig. We adviseren ouders zelf ook hun kind, vanaf 5 jaar, op zwemles te doen. Dit gaat van start wanneer ons gymteam weer op volle sterkte is.
Bij het zwemmen op maandag is zwemkleding verplicht. Lang haar gaat in een staart. Natuurlijk hebben de kinderen ook een handdoek nodig en eventueel zeep, deodorant en schoon ondergoed.

Schoolsportvereniging

Voor de sportactiviteiten vanuit de Schoolsportvereniging is Vanya Vermuyten het aanspreekpunt.


Facebook
LinkedIn